Karper uitzetting in 2020

Op zondag 20 december 2020 hebben Arthur en Erik Namens de HVH een mooie uitzetting verzorgd van schitterende Spiegelkarper en enkele Edeschubs in de Veerplas en de Westbroekplas te Haarlem. Al 20 jaar zet de HVH Spiegelkarpers uit in het Boezemwater van Haarlem en omgeving . Uitzettingen in afgelsoten water zijn minder vaak gedaan. In verband met Corona hebben we dit feestelijke moment stil moeten houden. En hebben we de vissen onder toezicht van vele jonge en oudere voorbijgangers hun vrijheid gegeven. 

De Veerplas
Op deze mooie plas bij de PTT toren hebben we 25 Spiegelkarpers en 5 Edelschubs uitgezet. DeLaatste keer dat er door de vereniging Karpers zijn uitgezet op dit water is in 2003 geweest. Van deze uitzetting waren niet veel vissen meer over maar de nog aanwezige Spiegelkarpers zijn wel aardig gegroeid. Nu dus aangvuld met mooie nieuwe vissen met veel groei potentie. Samen met de oude Spiegelkarpers en de reeds aanwezige Schubkarpers een mooi gevarieerd betsand voor de komende jaren. 

De Westbroekplas
Ook de Westbroekplas Tussen Spaarndam en de Velserbroek is voorzien van een paar mooie karpers. Voor dit water is er voor gekozen om een kleinere uitzetting te doen van 10 Spiegelkarpers en 5 Edelschubs. Deze hebben dus mooi de ruimte om flink te groeien. 

De Karpers
De Spiegelkarpers en Edelschubs komen bij viskwekerij EDKO-VIS vandaan. Deze viskweker heeft zich gespecialiseerd in het kweken en ontwikkelen van karpers voor de diverse uitzetprojecten in het hele land en daarbuiten. Vanaf 2016 zijn er in ons Boezemwater jaarlijks uitzettingen geweest met karpers van deze leverancier . Onze nieuwe vissen zijn zogenaamde K3 karper. Dit houd in dat ze drie seizoenen oud zijn en ongeveer 1.8 Kilo zwaar zijn. Op het open water groeien ze goed en blijven gezond hopelijk gebeurd dat ook op deze mooie plassen. 

Terug melden A.U.B.
Vangt u op een van deze wateren meld deze dan alstublieft terug aan de vereniging via info@hvhaarlem.nl wij kunnen dan de groei en gezondheid van de vissen in de gaten houden. Voordat de vissen zijn losgelaten in hun nieuwe omgeving hebben we de linkerflank van de vissen gefotografeerd om ze te kunnen herkennen. Dus net als de vissen uit de Boezemwateren meld ze terug.